День Соборності України та 100-річчя проголошення незалежності УНР

«Однині Українська Народна Республіка стає самостійною, ні від кого незалежною, вільною, суверенною державою українського народу…».
«Однині воєдино зливаються століттями одірвані одна від одної частини єдиної України – Західно-Українська Народна Республіка… і Наддніпрянська Велика Україна. Здійснилися віковічні мрії, якими жили і за які вмирали кращі сини України.
Однині є єдина незалежна Українська Народна Республіка».

Це - фрази з Четвертого Універсалу Центральної Ради та з Акта Злуки. Акт урочисто виголосили 22 січня 1919 року на Софійському майдані. А Універсал ухвалили роком раніше. І в ці дні, разом із Днем Соборності, ми з вами відзначаємо сто років проголошення незалежності Української Народної Республіки. 
Президент України П. Порошенко

День Соборності  - таке символічне свято українського народу, яке щороку нагадує нам про єдність і неподільність України та українського народу. Всі українці, від малого до великого мають нарешті зрозуміти, що наша сила у єдності, адже разом ми сила! Тож єднаймось для розбудови нашої держави, досить нам негативного історочного досвіду, тепер починається історія успіху нашої країни, у це треба повірити і рухати країну уперед, адже успіх країни залежить від успіху кожного з нас!