Тиждень української мови в школі

З 12 по 16 листопада в школі проходив  тиждень української мови та літератури. 
Розпочався тиждень зі Стіни відкриттів, на якій були розміщені цікаві анаграми, кросворди, сканворди, логогрифи, які сприяли розвитку критичного мислення учнів.А ще в понеділок учні 5-х класів разом з класними керівниками та шкільним бібліотекарем занурилися у чарівний світ казки. Учні спробували реалізувати свої творчі літературні здібності та познайомили однокласників з авторськими казками.
Вівторок  пройшов під гаслом   #ПИШЕМОРАЗОМ, який цьогоріч став офіційним месенджером Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності. Учні 10-11 класів взяли участь у радіо диктанті, який мав назву «Крила України».
Щотижнева лінійка розпочалася виступом 7 класу, які підготували інформаційний дайджест «День слов’янської писемності та мови». Учні познайомили з історією виникнення свята, Нестором Літописцем, найдавнішими слов’янськими азбуками – Кирилицею та Глаголицею. А  учні 10 класу, об’єднавшись у дві команди позмагалися між собою у філологічному брейн-ринзі «Лицарі слова». Переможцями стали всі, бо перевірили свої знання і по-новому подивилися на відомі всім факти. Найцікавішим виявився конкурс «Пізнай митця».
У середу учні школи брали участь у Конкурсі знавців української мови та літератури ім. П.Яцика. Також цього дня школярі 5-8 класів долучилися до акції «Я розмовляю української, тому що…». Читаючи вислови однолітків, в черговий раз впевнилися, що мова – це культурне надбання народу, його «жива схованка духу».
В четвер до нас завітали гості – бібліотекар районної дитячої бібліотеки. Учні 5-А, 7 класу із захопленням послухали розповідь Тетяни Володимирівни «10 цікавих фактів про українську мову». Учні 8 класу на уроці української мови знайомилися з відомими#невідомими розділовими знаками. Змагання «У світі розділових знаків» допомогло учням зрозуміти складні випадки постановки розділових знаків.
У п’ятницю на всіх чекав День вишиванок, кожен клас на виховній годині переглянув буктрейлер «Мова моя калинова». Учні 5-7 класів позмагалися у пісенному батлі «Хай лунає українська пісня». Учні 9 класу проявили свої знання і вміння у конкурсі ерудитів.
Тиждень української мови в школі провели вчителі української мови та літератури  Пивовар Ю.В., Кочмар Н.В., Сухіна Н.Ю.
Фотоальбом: https://flic.kr/s/aHsmw5LUao