Наша перша доросла мандрівка

    Прибувши до Запоріжжя наша мандрівка почалася  з дуже важливого об'єкту ДніпроГЕС- це не тільки найстаріша плотина на Дніпрі, а ще й найвища. 
   Острів Хортиця – найбільший острів на Дніпрі, унікальність якого полягає у рідкісному поєднанні на одній території різноманітних природних комплексів, пам’яток геології, культури, історії…
    Дуже важливою та значущою є історична спадщина цього краю. Саме тут, за однією з версій, навесні 972 р. загинув Київський князь Святослав  – одна з найяскравіших постатей давньої історії України. Вважається, що з Хортиці вирушали у козацькі походи проти поляків оспівані українським народом Северин Наливайко, Криштов Косинський, Іван Сулима. Бував тут і гетьман Петро Сагайдачний зі своїм військом. Саме на Хортиці Богдан Хмельницький отримав підтримку реєстрових козаків у часи Визвольної війни у 1648–1654 рр.
    Найбільше нам запам'ятався комплекс "Запорізька Січ".  На виступах Січових козаків ми дізналися багато цікавого про відважних воїнів, які захищали свою рідну землю - про легендарних запорозьких козаків. Побачили унікальну козацьку зброю, історія якої налічує сотні років, дізналисяя про призначення елементів екіпіровки і озброєння, які використовують козаки в бою і  їх застосування на практиці.