Тиждень української мови та безпеки дорожнього руху


Тиждень, що минув був надзвичайно насичений подіями та заходами, адже протягом цих п’яти днів у школі проводився тиждень української мови, розпочато тиждень безпеки на дорозі.
В рамках тижня української мови було проведено ряд тематичних заходів: діти переглядали відеоролики «Цікаві факти про українську мову», брали участь в мовних іграх, конкурсі скоромовок, конкурсі віршів про мову, організовано філологічний водевіль «У тенетах суржика», кав’ярню-гравікон «Авторська мовознавча кухня», виставку-конкурс кращих зошитів з української мови, флешмоб «Реп про мову», інсценізацію українських народних казок, караоке «Українська пісня – душа мого народу», та ін.
Цього тижня ми також говорили і про безпеку дітей на дорозі. Дорожньо-транспортний травматизм відноситься до числа трьох найпоширеніших причин загибелі осіб у віці від 5 до 44 років, саме тому в закладах освіти приділяють стільки уваги цьому важливому безпековому питанню. На тематичних заходах учням вкотре нагадали про правила дорожнього руху, діти з вчителями змоделювали різні ситуації на дорозі та сценарії поводження за обставин, що склалися.